Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Vand i stikkontakt, eltavle eller i el installationer ved vandskade Ring 72192222 for hjælp og rådgivning akut elektriker døgnvagt København

Vand i stikkontakt – el og eltavle vandskade + forebyggelse

Vand i el-tavle? Eller vand i stikkontakt eller anden elinstallation?

Hvis skaden allarede er sket, kontakt Ny Eltavle, så hjælper vi dig med at reparere og besiktige alle dine elinstallationer i København og Nordsjælland. 

Undgå vandskader i el-tavle og el-installationer som følge af oversvømmelser eller problemer med stigeledning mv.

Elinstallationerne i dit hjem kan blive beskadiget af jordskred, laviner, oversvømmelser eller torden, mens du og dine nærmeste kan risikere at blive beskadiget af elektrisk stød eller brand. Her beskriver vi, hvad du som ejer af et et hjem med eltavle og diverse elinstallationer skal tænke på i forbindelse med en oversvømmelse eller jordskred, og hvordan du kan forebygge skader.

Klimaændringer i Danmark bidrager til en øget risiko for oversvømmelser, jordskred og laviner. Frekvensen og intensiteten af tordenvejr forventes også at stige. Dette kan bidrage til skader på dine elinstallationer, som i værste fald kan være livstruende for dem, der kommer tæt på.

Hvad skal jeg gøre i tilfælde af oversvømmelse eller vandskade?

Hvis dit hjem er ramt af en oversvømmelse eller jordskred, skal du som anlægsejer sikre, at dem, der er i eller i nærheden af hjemmet, at alle er beskyttet mod fare for stød og brand.

For helt at undgå risikoen for ulykker bør du (hvis du kan) afbryde strømmen til forebyggende formål i tilfælde af stor risiko for oversvømmelse eller jordskred.
Hvis oversvømmelsen allerede er et faktum, bør du om muligt afbryde alt el i el-tavlen, men kun hvis du kan undgå at udsætte dig selv for fare. Gå aldrig i vand, som kan føre strøm til dig. 

Hvad kan jeg gøre for at forhindre skader som vand i eltavle eller vand i stikkontakt?

Som husejer bør du gennemgå, at dit hjem ikke er i risikoområder for oversvømmelser, jordskred og laviner og tilpasse det elektriske system til det ændrede klima, så det forbliver sikkert. Det gælder også at du tænker dig om hvor dine elinstallationer placeres, det er f.eks. dumt at placere din eltavle i badeværelser eller ved siden af  eller lige under varmvand berederen. 

Du bør altid placere din eltavle og dine el-installationer, så det ikke risikerer at blive udsat for vand, fugt eller vandskade. Dette er især vigtigt, når det kommer til el-tavlen, da der kan opstå en farlig situation, hvis den ender under vand, og du ikke kan afbryde strømmen uden at risikere dit eget liv.

Lovgivningen siger at enhver, der ejer et elinstallation system, skal sikre det

1. Dine elinstallationer kontrolleres løbende, at anlægget giver tilstrækkelig sikkerhed mod personskade og tingskade, og

2. Arbejde udført på eller i forbindelse med installationen udføres på en sådan måde og udføres af eller under ledelse af personer med sådan viden og færdigheder, at der stilles tilfredsstillende sikkerhed mod personskade og materielle skader. “

Så hvis du har kommet ud i en situation med vand i eltavle eller vand i stikkontakt eller anden elinstallation, kontakt Ny Eltavle, vi har døgnåbent. 

Vand i stikkontakt, eltavle eller i el installationer ved vandskade Ring 72192222 for hjælp og rådgivning akut elektriker døgnvagt København
Vand i stikkontakt, eltavle eller i el installationer ved vandskade Ring 72192222 for hjælp og rådgivning akut elektriker døgnvagt København

Kommentarer

Kommentarer

Picture of Nicolai

Nicolai

Elektriker og eltavle specialist, også i udskiftning af el-tavle

Artikler

Udvide el-tavle samt udvidelse af en elinstallation Ring 72192222 for mere info eller anmod om tilbud på udvidelse af el-tavle

Hvad er en hovedsikring?

En hovedsikring påvirker både, hvor meget strøm du kan tage ud af elselskab, og hvor

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.