Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Gruppeafbryder defekt eller slår fra, måske er automatsikring ødelagt? Ring 72192222 for råd, akut elektriker døgnvagt København og Nordsjælland

Gruppeafbryder slår fra og er automatsikring ødelagt?

Måske oplever du problemer med strømmen og måske bliver din gruppeafbryder i el-tavlen ved med at slå fra eller måske kan du ikke så gruppeafbryderen eller automatsikringen til igen. Årsagerne til hvorfor gruppeafbryderen forsætter med at slå fra kan være utroligt mange, men som regel skyldes det en overbelastning eller kortslutning.

Har du brug for personlig hjælp, vedrørende at ødeligt automatsikring og eller gruppeafbrydere slår fra? Ring os nu på telefon: 7219 2222

Hvad er en gruppeafbryder?

En gruppeafbryder er en nyere form af sikring som egentlig ikke skal udskiftes, der er to komponenter inde i en gruppetavle som gør at gruppeafbryderen slå fra ved tilfælde af behov, f.eks. fejlstrøm. Gruppeafbryderen er en ekstra beskyttelse mod stød og brand.

Hvad er forskellen på en gruppeafbryder og en automatsikring?

Automatiseringer og gruppeafbrydere er det samme. Funktionen er som traditionelle keramiske smeltesikringer. Den største forskel er at der ved gruppeafbrydere og automatsikringer er at der ikke er noget der skal udskiftes, efter en akut elektrisk fejl. Automatsikringen og gruppeafbryderen slå afbryderen fra i stedet for at “smelte” og den kan derfor nemt slås til igen når fejlen er repareret.

Hvis fejlen er løst burde automatsikringen eller gruppeafbryderen ikke slå fra. Nogle gange er gruppeafbryderen defekt og det betyder så at den ikke slår fra når den skal, f.eks. ved en kortslutning i elinstallation. 

Hvordan skifter jeg en gruppeafbrydere?

Så længe som du ikke selv er autoriseret elektriker, så må du ikke enligt lov, selv skifte en gruppeafbrydere eller automatsikring, det er autorisationsberettiget arbejde.

Kontakt os hvis du har brug for hjælp til montering af gruppeafbrydere eller automatsikring installering, vi kører i hele København og Nordsjælland som døgnvagt elektriker. Vi er en del af Norh og vores team har sammen over 650 gode anmeldelser på Facebook og Google. 

Hvordan ved jeg om en gruppeafbrydere er defekt?

Nogle gange kan det være lidt af en udfordring at finde ud af om det er automatsikringen eller gruppeafbryderen som er defekt og skal udskiftes, eller om problemer skyldes en fejl i elinstallationen. 

Starte med at trække alle stikkontakter ud af stikken og slå afbryderne til lamper osv. fra og se om du kan slå til gruppeafbryderen igen. Hvis gruppeafbryderen slår fra og automatsikringen bliver ved med at slå fra, ring en akut elektriker for at få hjælp til at finde fejlen, hurtigst muligt.

Defekt gruppetavle er en fare som klasses som akut.  

 

Gruppeafbrydere slår fra - denne el tavle har automatsikringer
Gruppeafbrydere slår fra - denne el tavle har automatsikringer

Kommentarer

Kommentarer

Picture of Nicolai

Nicolai

Elektriker og eltavle specialist, også i udskiftning af el-tavle

Artikler

Udvide el-tavle samt udvidelse af en elinstallation Ring 72192222 for mere info eller anmod om tilbud på udvidelse af el-tavle

Hvad er en hovedsikring?

En hovedsikring påvirker både, hvor meget strøm du kan tage ud af elselskab, og hvor

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.