Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Udskiftning af el-tavle København og Nordsjælland - Prisoverslag

Udskiftning af el-tavle

Udskiftning af el-tavle, gode råd og tips

Går sikringen nogle gange, når du tænder for en konsol eller starter en vask tøj? Eller måske overvejer du at renovere; skaffe et nyt køkken og nye hvidevarer?

Hvis du spørger vores elektrikere, er dette gyldne muligheder for at benytte lejligheden til udskifte el-tavle og sikre, at hvert apparat har sin egen sikring. En udskiftning af el-tavle er en opgave som vi synes er vigtig ved en renovering. 

Uanset om du har brug for en udskiftning af el-tavle eller kan beholde din gamle el-tavle, afhænger det af dets alder, dets kapacitet og funktion. Godt at huske på er, at en ældre el-tavle ikke altid er kompatibelt med fejlstømafbrydere, den ekstra livline, der har reddet så mange hjem. Vi er specialiserede i at sikre el og modernisere boliger ved at udskifte el-tavle i København eller andre steder. Hvad koster det at udskifte en el-tavle? Kan du selv skifte en el-tavle, eller kan du beholde dit gamle? Her deler vi værdifulde råd og tip.

En gammel el-tavle kan være upålideligt og er ikke altid udstyret med en jordfejlafbryder. Vi er autoriseret til alle typer elektrisk arbejde, fra små installationer til fuldstændig renovering, og vi er glade for at hjælpe dig med at sikre dit hjem.

Udskifte en el-tavle med en kvalificeret elektriker i København, elektriker i Odense, elektriker i Malmø eller elektriker et andet sted i Danmark.  Så kan du du kontakte Ny Eltavle for en tid idenfor kort fremtid. 

Udskiftning af el-tavle og stikkontakt 

Som du ved, er en el-tavle, skabet med sikringer, der ofte er placeret i din entre. Det er herfra, at alle husets elektricitetsledninger er forgrenede. Et velkendt udtryk er, at “sikringen er gået”, hvilket refererer til den ældre type af el-tavle, el-tavle uden automatsikringer. Den beskriver simpelthen, hvornår den gamle type sikring (sikring eller sikring) går i stykker, når strømmen i den overskrides.

Vores elektrikere taler i stedet normalt i fagsprog om “en sikring er udløst”. I nutidens nybyggede huse installeres moderne og sikrere gruppetavler og el-tavler  i stedet for de gamle sikring skab som vi taler om her. Her finder du afbrydere, også kaldet vippesikringer eller miniatureafbrydere. Når strømmen overskrides, vender de ned og slukker – og giver dig besked på en sådan måde, at der er noget galt med den strøm, den er tilsluttet.

Udskift til el-tavle med automatsikringer 

Hvis du i øjeblikket har en gammel el-tavle med såkaldte smeltesikringer, kan det helt sikkert være tid til at udskifte det med et moderne el-tavle  med automatsikringer og fejlstrømafbryder (som er er lovkrav i dagens danmark). Når vi udfører overordnede elektriske installationer og fuldstændig renovering, sørger vi altid for at supplere el-tavlen med fejlstrøm afbryderen, også kaldt HPFI, HFI og RCD relæ. . Det er en billig måde at minimere risikoen for skader på grund af fejlstrøm, der kan føre til, at ledninger smelter og i værste fald forårsager personskade eller brand i dit hjem. Rådgivningen fra vores elektrikere er utvetydig: Hvis dit elektriske tavle ikke har en jordfejlafbryder, skal du helt sikkert installere en.

Udskiftning af el-tavle København og Nordsjælland - Prisoverslag Ring 72192222 for mere info eller anmod om tilbud på udskiftning af el-tavle
Udskiftning af el-tavle København og Nordsjælland - Prisoverslag Ring 72192222 for mere info eller anmod om tilbud på udskiftning af el-tavle

Fordele ved udskiftning af el-tavle

De ældre el-tavler har betydeligt mindre fleksibilitet og mindre sikkerhed sammenlignet med et moderne el-tavler. Hvis du ikke udskifter din el-tavle betyder også en større risiko for overspænding, og at der opstår skader i tilfælde af for eksempel lynnedslag. Fordelene er flere:

Mere sikkerhed – Når du har fået en udskiftning af el-tavle udført

Miniatureafbrydere er betydeligt sikrere end det klassiske stik. De kan slå ud ved en længere strøm, og kabler, der er sikret med miniatureafbrydere, beskyttes mere effektivt sammenlignet med dem, der er beskyttet af stikket.

Øget sikkerhed takket være HPFI relæ

Ny Eltavle i København sørger for, at der er installeret et fungerende HPDI relæ, ved udskiftning af el-tavle. Den reagerer lynhurtigt og slukker for strømmen i en brøkdel af et sekund, hvis der opstår en farlig situation.

Din el-tavle bliver nemmere at arbejde med

I modsætning til et stik, der udløses en gang og derefter skal udskiftes, kan en miniatureafbryder nulstilles for at genoptage normal drift.

Mere fleksibel el-tavle

Flere funktioner i et moderne kraftværk. Standardkapsling skaber muligheder, der ikke har været mulige med tidligere kraftværker, såsom centrale systemer til lysvariationer, jordfejlafbrydere og klimastyring.

Fylder mindre

De moderne el-tavler er betydeligt mindre end de ældre, tager mindre plads og er mere kompakte.

Udskiftning af el-tavle København

Du må ikke enligt lov selv udskifte din el-tavle. Et el-tavle skal altid installeres af en autoriseret elektriker hos et registreret elinstallationsfirma, såsom Ny Eltavle (En del af Norh). Vores elektrikere hjælper dig med at udskifte dit el-tavle i København, Nordsjælland, Malmø eller andet sted på Sjælland. Nogle gange tager vi ture hele vejen til Odense. Vi har også tilladelse til at hjælpe dig med at vurdere tilstanden på dit nuværende el-tavle, og om en ændring er berettiget. Du er velkommen til at anmode om tilbud udskiftning af el-tavle her, så vender vi tilbage med et prisforslag. Vi tilbyder dig altid et reserveret tidspunkt til at skifte det kraftværk, der passer til din kalender!

Kan du beholde din gamle el-tavle? Eller skal den udskiftes?

Ved renovering af elektriske systemer opstår der altid et spørgsmål om, hvorvidt el-tavlen også skal udskiftes, eller om det er muligt at spare disse omkostninger. Kan du beholde gamle el-tavle?

Om du kan beholde dit gamle el-tavle eller ej, afhænger af dets alder og dermed kapacitet og funktion. De ældre centraler er for eksempel ikke kompatible med fejlstrømafbrydere, hvilket øger husets sikkerhed betydeligt.

I nogle tilfælde kan der på den anden side tilsluttes en ny fejlstrømafbrydere til et eksisterende el-tavle. På denne måde skabes den ekstra sikkerhed uden at hele el-tavlen skal udskiftes.

Det er således generelt ikke muligt at sige, at el-tavlen kan bevares eller udskiftes, uden at vide mere om situationen. Det afhænger af dets alder, og hvilke funktioner der ønskes.

Igen- montere eller udskifte din al-tavle hos en autoriseret elektriker

En autoriseret elektriker kan inspicere dit nuværende el-tavle og på baggrund af det afgøre, om det bevares, eller om det skal udskiftes med et nyere alternativ. Det vigtigste er, at en fejlstrømafbrydere kan installeres. Det er som nævt et lovkrav lige for tiden. 

Kontakt Ny el-tavle i København og Nordsjælland, vi hjælper mig med at udskiftning af el-tavle. Og vi samarbejder med dygtige elektriker f.eks. Elektriker Lyngby

Kommentarer

Kommentarer

Picture of Nicolai

Nicolai

Elektriker og eltavle specialist, også i udskiftning af el-tavle

Artikler

Udvide el-tavle samt udvidelse af en elinstallation Ring 72192222 for mere info eller anmod om tilbud på udvidelse af el-tavle

Hvad er en hovedsikring?

En hovedsikring påvirker både, hvor meget strøm du kan tage ud af elselskab, og hvor

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.