Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Hvad er en El-tavle? Her får du bland andet svar på vad er forskellen mellem automatikringer og prop sikringer er. Ring 72192222 for mere info.

Hvad er en el-tavle?

El-tavle

Din el-tavle er det elektriske hjerte i dit hjem. Der er to typer af el-tavler, en med smeltesikringer og en med afbryder. Her kan du læse mere om, hvordan du håndterer de to forskellige el-tavler.

Gruppetegning

På din el-tavle skal der være en aktuel gruppeliste, en liste, der beskriver, hvilke sikringer der er forbundet til hvilke elinstallationer f.eks. stikkontakter og apparater. Det er der for at lette fejlfinding og el-arbejde. Hvis du ikke har en gruppeliste, skal du kontakte en autoriseret elinstallatør som kan udarbejde en. Du kan f.eks. tage kontakt til os her. 

Forskellen mellem smeltesikringer & automatsikringer

En El-tavle består af smeltesikringer eller automatsikringer, største forskellen er hvordan de udløses hvis (eller når) de “springer”. 

El-tavler med smeltesikringer

Smeltesikringer udløses, hvis der er overbelastning eller der opstår en elektrisk fejl. De betegnes med den nominelle strøm med ampere (A). Almindelige nominelle strømme på sikringerne er 6 A (grøn), 10 A (rød) og 16 A (grå). Ved hjælp af el-tavlens gruppeliste kan du finde, hvor fejlen er opstået.

Nominel strøm betyder den maksimale strøm, som et apparat eller en komponent er beregnet til at fungere med under normale forhold. Når der strømmer mere strøm gennem stikket, end det er markeret for, går det i stykker og skal udskiftes. Før du gør det, skal du først finde fejlen. Du kan selv skifte stikket, hvis du ved, hvordan du gør det.

El-tavler med afbrydere

En afbryder eller afbryder slukker, hvis der er overbelastning eller der opstår en elektrisk fejl. Ved hjælp af el-tavlens gruppeliste kan du finde, hvor fejlen opstod. Du kan tænde kontakten selv igen, men så skal fejlen afhjælpes først ellers bliver den ved med at slå fra.

Har du brug for en dygtig elektriker døgnvagt, så kan du tage kontakt til By Del elektriker døgnvagt, eller så kan du tage kontakt til os, vi kører i hele Storkøbenhavn, primært Nordsjælland og omegn. Ring for hurtig service eller rådgivning; 

Hvad er en el-tavle? Sådan ser en el-tavle ude i gaden ud (en del anderledes en de el-taver vi typisk finder i vores hjem).
Hvad er en el-tavle? Sådan ser en el-tavle ude i gaden ud (en del anderledes en de el-taver vi typisk finder i vores hjem).

Kommentarer

Kommentarer

Picture of Nicolai

Nicolai

Elektriker og eltavle specialist hos Ny Eltavle

Artikler

Udvide el-tavle samt udvidelse af en elinstallation Ring 72192222 for mere info eller anmod om tilbud på udvidelse af el-tavle

Hvad er en hovedsikring?

En hovedsikring påvirker både, hvor meget strøm du kan tage ud af elselskab, og hvor

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.